ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ματίνα Μαρδέλη Δολιανίτη

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ" / ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ιάσονας Αποστολάκης

Μοιραστείτε το:        
 
  


ι σκέψεις που διατρέχουν αυτό το κείμενο δεν είναι θεωρητικοί στοχασμοί, αλλά θέσεις που αποκτήθηκαν από την εμπειρία μου σαν απλού πολίτη αυτής της πόλης που επέλεξα να κατοικώ με την οικογένειά μου.

Η οικονομική κρίση ανέστειλε, κυριολεκτικά, την πρόοδο του κοινωνικού κράτους από την μεγάλη έλλειψη οικονομικών πόρων και διαταράχτηκε έτσι η όποια θετική πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.

Απόρροια αυτής ήταν να ανακοπεί προσωρινά και η κοινωνική εξέλιξη. Πιστεύω όμως ότι νέες δυνάμεις, νέα κοινωνικά ρεύματα που βρίσκονται στους νέους ανθρώπους, όχι μόνο στους επιστήμονες, αλλά στους συνειδητούς και σκεπτόμενους πολίτες με κοινωνικό, πολιτισμένο επίπεδο και αδαπάνητο ακόμη πολιτικό κεφάλαιο θα ανατάξουν την απειλή και τις συνέπειες της κρίσης.


Η ακατάσχετη επαγγελία μόνον έργων και κατασκευών δεν συγκινούν κανένα όσο ίσως νομίζουμε. Τους συγκινεί και τους πονάει ωστόσο, η διαφύλαξη της υγείας τους που κινδυνεύει όχι από την έλλειψη κτιριακών και άλλων κατασκευών, αλλά από την ολιγωρία για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου για την καύση των σκουπιδιών. Εργοστάσιο που ουσιαστικά βρίσκεται πλέον μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης και απειλεί ασύστολα την υγεία μικρών και μεγάλων. Όταν ελλοχεύουν τέτοιες ανίατες ασθένειες τι να τα κάνεις τα ποδηλατοδρόμια και τις μαρίνες. Δεν θα κουραστώ να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την αποτροπή αυτού του κινδύνου.

Ακόμη, η επάρκεια και η ποιότητα του νερού είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους Βολιώτες και βέβαια είναι αναγκαίο να υπάρξει περισσότερη και συντονισμένη φροντίδα γι αυτούς τους συμπολίτες με δυσκολίες επιβίωσης, γι αυτούς με αναπηρία και γενικά περισσότερη προστασία για τις ευπαθείς ομάδες.

Η κοινωνία μας θα προοδεύσει μόνον όταν οι πολίτες εμπνευστούν από συλλογικούς στόχους που θα εκπορευτούν από ανθρώπους με αγάπη για την πόλη αυτή.

Όσο για την επαγγελία των έργων όλα καλοδεχούμενα αρκεί να γίνονται με σχεδιασμό κοινωνικό και αναπτυξιακό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο και όχι με παραπλανητικό λαϊκισμό που κανέναν δεν ωφελεί και μόνον βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Όλα χρειάζονται, αλλά κυρίως εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στους θεσμούς, στις παραδόσεις, στην ιστορία, στο πολιτισμό ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο κλίμα πραγματικής συναίνεσης που χωρίς αυτό που κινεί την δημιουργία, όλα είναι μάταια.

Αυτές οι σκέψεις με διακατέχουν...

Τίποτα δεν είναι εύκολο. Χρειαζόμαστε το «Όλοι Μαζί» όχι μόνο σαν σύνθημα προεκλογικής θωπείας, αλλά σαν σοβαρή ανάληψη ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα του συνθήματος του Ιάσονα Αποστολάκη.

 

Συντάσσομαι στον συνδυασμό, ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιάσονα Αποστολάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ του με σεβασμό στην ιστορία του τόπου και δυναμισμό θα αγωνιστούμε για την πόλη μας

 

 

Ποιά είναι η Ματίνα Μαρδέλη - Δολιανίτη...

Γεννήθηκα στην Αθήνα, με Κερκυραϊκή καταγωγή από τον πατέρα μου.

Είμαι πτυχιούχος Αγγλικής και Ισπανικής Φιλολογίας των πανεπιστημίων Notre Dame, Manchester N.H και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκα διδάσκοντας την Αγγλική γλώσσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Παράλληλες ασχολίες μου η αρθρογραφία στο περιοδικό "Ώρες", η συγγραφή διηγημάτων, καθώς και εφηβικών θεατρικών έργων.

Κατά τη διαμονή μου στην Αμερική συνεργάστηκα με την τοπική εκκλησία για την οργάνωση Ελληνοχριστιανικών εκδηλώσεων για την ομογένεια.

Παντρεμένη στον Βόλο από το 1989, έχω μια κόρη.

 

 

Εγεννήθη ημίν Δήμαρχος

Πριν από αρκετά χρόνια σε εσωκομματικές εκλογές μεταξύ μελών Ελληνικού κόμματος, ένας εκ των διεκδικητών της αρχηγίας του, προκειμένου να εντυπωσιάσει, πρότεινε στους εκλέκτορες ότι εκείνο που επιθυμεί περισσότερο από την ψήφο τους, είναι η αγάπη τους.
Έτσι λοιπόν δεν ψηφίσθηκε ως νέος αρχηγός, ωστόσο παραπονέθηκε στους εκλέκτορες ότι έλαβαν τα λόγια του "τοις μετρητοίς" και τον αποδοκίμασαν.
 
Αυτή η μικρή, ίσως άγνωστη στους πολλούς ιστορία, έχει μέσα μια μικρή πολιτική πονηρία.
 
Θέλω να σας βεβαιώσω πως το κίνητρό μου δεν είναι κανενός είδους εξουσία και καθόλου δεν συνδέεται με την πιο πάνω αφήγηση.
 
Αντίθετα, η μεγάλη μου αγάπη είναι για την πόλη και τον πολιτισμό. Και η ανάμειξή μου στη διαδικασία της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνεται με μια μοναδική αξίωση: αυτό που γνωρίζω καλά, δηλαδή το κομμάτι του πολιτισμού, να το προωθήσω περισσότερο χωρίς κανένα αντάλλαγμα παρά μόνο τη χαρά της προσφοράς.  
 
Δέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Ιάσονα Αποστολάκη γιατί πρόκειται για νέο άνθρωπο,δραστήριο με λαμπρές σπουδές, με όραμα κι αγάπη γι αυτόν τον τόπο.
 
Είμαι πρόθυμη να προσφέρω αφιλοκερδώς, κι αν δεν εκλεγώ ακόμη, αν μου ζητηθεί. Ο Βόλος είναι μια πόλη με μακρά και ιδιαίτερα πλούσια πολιτική και πολιτιστική παράδοση. Οι Βολιώτες διψούν για ποιοτικό θέατρο, μοντέρνο αλλά και κλασικό, παιδικό θέατρο, μουσική, χορό, αναβάθμιση και ελάφρυνση της καθημερινότητας. Έτσι το επίπεδο των ανθρώπων ανεβαίνει, μειώνεται η εγκληματικότητα, τα ήθη ημερεύουν και η ζωή γίνεται πιο ανεκτή.Η τέχνη είναι πριν απ' όλα ζήτημα συλλογικής παιδείας.
 
Ας μην ξεχάσουμε και την εκκλησία που και αυτή, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, αγωνίζεται για τον πολιτισμό με την αγάπη του Μητροπολίτη μας και όλων των συνεργατών που τον πλαισιώνουν.  
 
Ένα χέρι βοηθείας από τον Δήμο θα απογειώσει την προσφορά της και ο άνθρωπος θα γίνει ανθρωπινότερος. Θα καταβάλουμε λοιπόν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η συνεργασία του Δήμου μας με την εκκλησία να επεκταθεί
προς όφελος όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.
 
Αυτές είναι μερικές σκέψεις μου που από χρόνια εμφορούμαι και περιστασιακά εκπληρώνω, όταν μου ζητηθεί.
 
Η ευκαιρία και η τιμή όμως που μου δίνει ο Ιάσονας Αποστολάκης με γεμίζει χαρά, μου δίνει νέα φτερά και δύναμη να προσφέρω μαζί μ' αυτόν και την εξαιρετική ομάδα του ό, τι καλύτερο διαθέτουμε.
 
Αδιαφορώ για τις αντεγκλήσεις των άλλων συνδυασμών, τις γκρίνιες και τα φραστικά μαχαιρώματα.Καμία βοήθεια δεν προσφέρουν στον πολίτη, μάλλον τον απαξιώνουν, τον προσβάλλουν και κυρίως υποβαθμίζουν τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Ο πολίτης έχει ανάγκη από χαμόγελο, από προσιτό αλλά ποιοτικό θέαμα, από πολιτισμένα αναγνώσματα και ακούσματα που τον βοηθούν να γίνει καλύτερος, να προβληματιστεί εποικοδομητικά, ν' ανέβει σε άλλα επίπεδα πολιτισμένα που χαλαρώνουν την ψυχή του και τον αποφορτίζουν από την ρουτίνα.
 
Μαζί λοιπόν, όπως έγραψε ο Σεφέρης, "λίγο ακόμη να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα..."
 
Χωρίς αμφιβολία, όλα χρειάζονται, και τα λουλούδια και τα φωτάκια και η συντήρηση των δρόμων, και τα πεζοδρόμια, όμως όχι μόνο στο κέντρο. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι απλωμένη και κατοικεί σ' ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα και διψάει για πολιτισμό αλλά και ποιότητα ζωής, ανάλογα με εκείνη που απολαμβάνουν οι προνομιούχοι του κέντρου. Εκεί ακριβώς χρειάζονται αποφασιστικές παρεμβάσεις που δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν λείψει όπως όλοι γνωρίζουμε.
 
Κλείνοντας, σας ζητώ να δεχτείτε "τοις μετρητοίς" χωρίς όμως υπονοούμενα, αυτό το μικρό κείμενο μου που διαχέεται από την αγάπη μου για την πόλη και την αδιαπραγμάτευτη προσφορά μου γι αυτήν.   

 

 

 

 

 


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Facebook    

....................................................................

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Μοιραστείτε το: