ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πνύκα

Οι πολίτες σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα

Μοιραστείτε το:        
 
Έχετε κάποιο σχόλιο;

Στείλτε μας επωνύμως, τη δική σας συνοπτική γνώμη (μέχρι 50 λέξεις) στο: info@proeklogika.gr

  
Ακόμα δεν δίνεται το πράσινο φως για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του Νίκου Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι αντιμετωπίζουν τις ερωτήσεις για το εάν τελικά θα θέσουν υποψηφιότητα, εάν θα γίνει ανακοίνωση και πότε, με νευρικό γέλιο. Είναι ανεπίτρεπτο που ο Νίκος Τσιλιμίγκας διασύρει δύο κόμματα που τον στηρίζουν και είναι ανεπίτρεπτο επίσης που τα δύο κόμματα δεν αποσύρουν τη στήριξή τους για να επιλεγεί ένας επικεφαλής που έστω και στο παρα πέντε θα διεκπεραιώσει εκλογές, μιας και ο Νίκος Τσιλιμίγκας θα κινηθεί .. στο και πέντε. Πρώτη φορά στα χρονικά τέτοιο φαινόμενο.

e-thessalia.gr /// 05.04.2019

 (39)     (44)
Παρά τις αντίθετες σειρήνες, η δημαρχιακή αναμέτρηση δεν κρίθηκε, αν κρίνει κανείς από την αποψινή πολυπληθή συγκέντρωση παρουσίασης των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Ιάσονα Αποστολάκη. "Να φύγει το σκοτάδι και το μαύρο από το Βόλο", είπε ο ίδιος. Μνημόνευσε τα ονόματα Κουντούρη, Πιτσιώρη, Βαλαχή ως προηγουμένων δημάρχων. Στοχεύσεις έκανε στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, την "αποκατάσταση της δημοκρατίας και της κανονικότητας στο Βόλο". Και υποσχέθηκε να επανέλθει το πολιτισμένο και κοινωνικό πρόσωπο της πόλης"και όχι να 'ναι μια πόλη που αρχίζει και τελειώνει στην Δημητριάδος και την Ιάσονος", ενώ πέραν αυτών υπάρχει η εγκατάλειψη. Και φυσικά στο τέλος έτεινε ο Ιάσονας Αποστολάκης και χέρι συνεργασίας, έστω και μετεκλογικής "στο δεύτερο γύρο με τις άλλες παρατάξεις", που "δεν ειναι αντίπαλες αλλά παρατάξεις συνεργασίας". Αυτά τα αποψινά προεκλογικά του "Μαζί για τον Βόλο".

Δημήτρης Μπάτσιος /// 27.03.2019

 (30)     (28)
Το αντίπαλο δέος, ο Αχ. Μπέος, έκανε τη δική του προεκλογική συγκέντρωση την ίδια ώρα, αλλ΄όχι σε παράπλευρο πολυχώρο Τσαλαπάτα, όπως του Ιάσ.Αποστολάκη. Στο σταυροδρόμι Ιάσονος-Κουμουνδούρου, στο εκλογικό κέντρο. Εκεί σήμερα και η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Το κυκλοφοριακό έμφραγμα πρωί και βράδυ. Δύο σε ένα. Και ο δήμαρχος επανέλαβε ότι θέλει να συνεχίσει το έργο του για νέα τετραετία, και με νέα πρόσωπα, χωρίς "πολιτικές απατεωνιές". Για το φόβο των Ιουδαίων πάντως προεξόφλησε ότι θα δεχθεί "βρόμικο πόλεμο". Ήταν και είναι μια μαντεψιά του που αποπνέει μάλλον και ενδόμυχο φόβο.

Δημήτρης Μπάτσιος /// 27.03.2019

 (31)     (34)
Τετάρτη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των ονομάτων υποψηφίων Μπέου. Άλλοι υποψιασμένοι και άλλοι όχι, αγωνιούν αν θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο ή αποκλείονται. Το ερώτημα όμως των ισχυρών σε μνήμη είναι αν και σε τούτες τις εκλογές ο ηγεμόνας θα ακολουθήσει το προηγούμενο προσβλητικό σύστημα. Δηλαδή αν σε περίπτωση μερικής ή ολικής εκλογής θα αξιώσει λευκές παραιτήσεις συμβούλων, ωσάν λευκές επιταγές.Το θέμα επίσης είναι αν και "διακεκριμένοι" πολίτες που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο, θα συναινέσουν σε μια τέτοια προσβολή.

Δημήτρης Μπάτσιος /// 24.03.2019

 (140)     (35)
Μία πρόταση προς τον επόμενο Δήμαρχο της πόλης του Βόλου, όποιος κι αν είναι αυτός. Δημιουργήστε γραφείο άντλησης ευρωπαϊκών πόρων. Βρείτε τρόπους, ακόμη και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να κάνετε μελέτες, διότι μετά θα μπορείτε να διεκδικείτε ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι μόνο. Για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή χρειάζεται εκτός από όραμα, στοχευμένες δράσεις και αποτελεσματικότητα.

Μένη Θεοδώρου /// 20.03.2019

 (31)     (41)
Όσο θα εκπαιδεύονται κομματόπαιδα, σε μια διαρκή διχαστική αντιπαράθεση, η χώρα θα ζει στην... ουτοπία!

Γιώργος Χατζηαγγέλου /// 17.03.2019

 (39)     (37)
Ο Βόλος σέβεται την βιομηχανική ανάπτυξη, αλλά με όρους που προστατεύουν την υγεία των κατοίκων του. Αν αδιαφορεί ο πρώτος (λεγόμενος) δημότης τότε τον απαλλάσσει από την παρουσία του...

Δημήτρης Μπάτσιος /// 17.03.2019

 (38)     (34)
Ο κόσμος έχει απαξιώσει προ πολλού τα κόμματα ως μηχανισμούς και πυλώνες της Δημοκρατίας και εμπιστεύεται πρόσωπα. Το παράδειγμα του Αχιλλέα Μπέου το έχει ήδη αποδείξει περίτρανα.

Γεώργιος Ρήγας /// 15.03.2019

 (27)     (40)
Η επιλογή του δημάρχου είναι ενδεικτική της κουλτούρας των πολιτών. Αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν θα είμαστε τελικά "εμείς οι ίδιοι" (ή στην καλύτερη, οι περισσότεροι).

Κώστας Παπαϊωάννου /// 02.03.2019

 (50)     (34)
Μοιραστείτε το: